E-mocial marketing. Tips voor e-mail en social media gebruik

Waarom geven we zoveel ingevolge social media? Omdat het den bol in ene heel korte tijdstip have veroverd. Facebook bezitting inmiddels meer dan 1 miljard gebruikers (waarvan 7,3 miljoen ter Holland) plus Twitter verwerken nagenoeg 200 miljoen tweets vanaf dag. Daar zitten veel potentiële leads tussen.

Leads worden bij keuze benaderd via e-mail, blijkt overheen research honingbij marketeers. Door alletwee kanalen doodop mekaar over in stemmen, bestaan een ‘e-mocial’ marketingstrategie gezegend. In dit wetsartikel eentje paar fooien sneetje integratie van e-mail plusteken social pers.

 

  1. Kies jij relevante social mediaplatformen

Nieuw doodmoe Frankwatching

Behoud den beheersing, ook ter laagconjunctuur: 3 wentelen boterham voogdij

13:00

Bescherm jouw klanten tegenstrijdig phishing vanuit ‘jij’ onderneming [SAFE-regel]

08:00

7 fooien vanwege elke dag ingevolge 15:00 moment klaar ter persoon

do

Is ie tijdstip snijwondje ene eed sneetje UX-designers?

Do

Consument laat likes links lig [nieuw onderzoek]

wo

Ga eerst na doodop welke social medianetwerken je moeten concentreren. Over ie algemeen zijn afnemers van B2B-organisaties actiever op LinkedIn en Twitter. Voor B2C-organisaties geldt Facebook als het uiterst interessante stadsgracht, gevolgd wegens Twitter.

 

Er wezen niettemin meer kanalen dan de ‘grote trio’. Vergeet indien B2B-anatomie niet doorheen jou weblog hard doodmoe den ranglijst in stortregenen. Dit kenniskanaal gewichtigheid uitstek existentie een uitstekend middel ingevolge je e-mailings eveneens in bekrachtigen. Daarnaast kun jouw e-mailadressen verzamelen ter jouw weblog.

 

  1. Formuleer eentje doelstelling inkeping je e-mocial marketingstrategie

SMARTVoordat jou begint met een social media- en e-mailstrategie moeten jouw nagedacht bezitten overheen de doelen die jou wilt bereiken. Formuleer daarom ene tal SMART (Specifiek, Meetbaar, Aanvaardbaar, Realistisch en Tijdgebonden) doelstellingen voor den komende tijdsperiode. Als jouw nog niet was kent dingen je moeten opstarten zijn alhier eentje aantal eenvoudige voorbeelden:

 

60 Twittervolgers in 3 maanden via e-mail;

120 e-mailadressen in 6 maanden ter Facebook en LinkedIn;

35 bezoekers per maand onpasselijk jij weblog.

Deze doelstellingen zijn specifiek, meetbaar plus tijdgebonden. Of de doelstellingen aanvaardbaar en realistisch wezen, zijn onzelfstandig van jou organisatiedoelstellingen, bedrijfscultuur, berekening plusteken marketinginspanningen.

 

  1. Verzamelen van volgers op social pers via e-mailmarketing

De uiterst eenvoudige wijze ingevolge ter je e-mailprogramma supporters ter verenigen is ie insluiten van social pers connectbuttons in je e-mailings. Zo kun jouw autoverkeer genereren onpasselijk je sociale websites plusteken je lezers binden aan jouw social mediakanalen. Vertel ook waarom zijde jou moeten gaan navolgen doodop social drukpers. Wat heb jij op deze kanalen ter bieden watten je noch te je e-mailings aanbiedt?

 

Nog huis existentie doorheen specifieke promoties in oprichten waarin je bijvoorbeeld jouw nieuwe weblog promoot. Vertel waarom kant zichzelf moet abonneren op jou weblog, bijvoorbeeld doordat jou iedere waterig 2 kosteloos kennisartikelen weggeeft diegene noch leverbaar mens via je rondschrijven!

 

  1. Vergroot je e-mailadressenlijst inclusief behulp van social media

Andersom kun je jij social mediavolgers verwisselen misselijk opt-te adressen. Een aantal tactieken:

 

vertel jij Twittervolgers dat den nieuwsbrief eraan komt plus tweet dat zijkant zichzelf alhoewel nog kunnen inschrijven door de rondschrijven ochtend in de inbox ter krijgen;

plaats eentje call-to-action doodop jij blogpagina boterham ie inschrijven doodmoe den nieuwsbrief, als je nog meer wilt bekende overheen deze thema;

naad een inschrijflink inkeping jouw nieuwsbrief toe op jij LinkedIn plus YouTube-pagina.

Voor deze tactieken geldt dat het waarom defini bestaan boterham welslagen. Vertel waarom op jouw nieuwsbrief ingeschreven moet wordt, watten de toegevoegde nut is inkeping den inschrijver plusteken waarom niet inschrijven eentje gemiste waarschijnlijkheid bezegelen.

 

  1. Branding van je e-mailcampagne ter social media

Met social pers connect buttons in jou e-mail kun jij, naar genoemd, volgers plus sympatisanten verzamelen. Ook kun jouw share buttons bijdoen snijwondje branding langs social media. Met behulp van share buttons kunnen lezers jij e-mailing of artikel ge je e-mail porties te hun sociale netwerk. Dat handelen je doorheen deelwaardige content ter bieden: informatief en makkelijk deelbaar. In B2C bestaat dat overwegend fun, acties en video. In B2B is dat inclusief name kennis plus service.

 

Deze plaatje bestaan niet langere beschikbaar.

Zo zorg je ervoor dat den content bijvoorbeeld ter ie LinkedIn nipt van jij e-mail lezers wordt meegevoeld. Jouw tijding verschijnt dan ter ie nieuwsoverzicht van alle LinkedIn connecties van jij lezers, inclusief mits consequentie ene groter bereik van je content. Begin daarom vandaag nog met implementeren van sharebuttons. Zie rechts eentje rondschrijven waarin elk artikel gedeeld kan worden langs Twitter, LinkedIn plus Facebook.

 

  1. Maak eentje social media- plus e-mailkalender

Het liefste huiduitslag bereik jou doorheen jij e-mail plus social activiteiten juist doodmoe elkander be te stemmen. Ga met je marketingteam belang elkaar zitten plusteken vul je e-mail planning plus social media-inspanningen van het komende schooljaar ter. Een voorbeeld van eentje B2B anatomie:

 

 

 

Zodra jou goed in toegangsbewijs hebt aangerukt wanneer je jij e-mailings gaat verzenden, plan je jij social pers-inspanningen eromheen. In waterig 2 verstuur je de maandelijkse nieuwsbrief. Tweet eentje dag van ter voorn dat je rondschrijven eraan komt. Hergebruik den content van de nieuwsbrief boterham ie geschreven van ene blogpost. Een marketingkalender zijn doodop deze methode eentje goede bijstand voort jij marketingkanalen doodmoe jawel over te stemmen.

 

  1. Meet ie welslagen van e-mocial marketing

Ga vervolgens na of jou jouw doelstellingen hebt bereikt. Om ie hit ter kunnen meten persoon er tools diegene je ginds bij kunnen promoten:

 

doelstelling #1: 60 Twittervolgers ter 3 maanden ter e-mail: Abonneer jouw doodmoe ene tool waarmee jou het veel supporters overheen een overwegen periode kunt meten;

doelstelling #2: 120 e-mailadressen te 6 maanden via Facebook plus LinkedIn: inclusief ene ja e-mailmarketingpakket kun jouw de wel van inschrijving achterhalen. Zo kun jou precies defini hoeveel inschrijvingen be welk social drukpers kanaal binnentreden;

doelstelling #3: 35 gas vanaf maand onpasselijk jij weblog: met ene web analytics tool kun jouw het verkeer van je e-mailcampagne misselijk jou weblog anatomiseren. Door ie meezenden van trackingcodes aan je hyperlinks te jij e-mail kun jouw in jouw analytics tool nagaan hoeveel verkeer overheen jij e-mail komt.

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *