Waarom kiezen voor replatforming advies?

E-commerce wordt groter en groter. Vele ondernemingen hebben een zware tijd achter de rug vanwege Corona, maar de vraag naar online shoppen is vergroot. Om deze reden is het natuurlijk belangrijk dat jouw webshop naar behoren functioneert, maar ook dat jouw platform jou kan voorzien in de behoefte die er is. Als jouw webshop flink is gegroeid, dan kan het zo zijn dat het platform dit niet meer aankan. Dit is het moment waarop je kunt gaan kijken naar replatforming.

Replatforming kan best een complex proces zijn omdat er veel keuzes zijn. Logisch dat jij dan de behoefte hebt aan replatforming advies, hiervoor kun je terecht bij Legacy.nu!

Wat is replatforming?

Replatforming wordt ook wel Ecommerce Plaftom Migration genoemd. Dit is het proces wat je doorgaat om de onderliggende processen van een webshop te verhuizen naar een nieuw platform. Dit kan dus een heel traject zijn, want je hebt namelijk met veel verschillende factoren rekening te houden.

Als je kiest voor replatforming dan krijg je hier vaak meer mogelijkheden, waardoor de kwaliteit van de webshop zal verbeteren. Daarbij kun je met een vernieuwd platform de customer experience verbeteren, wat kan helpen voor een betere omzet. Je kunt meer features integreren waardoor alles soepeler verloopt. Door de nieuwe technologie├źn kun je meer handen en voeten geven aan de omni-channel strategie en kun je data gebruiken voor klanten of optimalisatites. Kortom, er zijn genoeg voordelen te noemen die ervoor kunnen zorgen dat replatforming echt een aanrader is.

Wanneer weet je dat het tijd is voor replatforming?

Er zijn een aantal tekenen waaraan je kunt zien dat het tijd is voor replatforming. Dit kan zijn als je website niet meer optimaal functioneert, maar dit kan ook wanneer er steeds meer klachten komen vanuit de klanten. Het kan ook zijn dat je bepaalde features wilt toevoegen, maar dat het platform dit niet ondersteunt of wanneer er steeds meer problemen ontstaan bij het uitvoeren van bepaalde acties. Om deze reden kan het zijn dat je gaat kiezen voor replatforming, maar hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste keuzes maakt.

Waarom is replatforming nodig?

Met replatforming zorg je voor een betere ervaring bij de bezoekers. Wanneer je werkt met een oude software dan kan dit er toe leiden dat de webshop langzaam werkt. Het is zo dat wanneer een website niet binnen 3 seconden is geladen, velen de webshop verlaten. Op deze manier loop je klanten en dus omzet mis! Je wil dit natuurlijk voorkomen. Om deze reden is het belangrijk dat je kiest voor replatforming.

Daarbij is het ook zo dat wanneer je werkt met een oud platform, dit kan betekenen dat bepaalde features niet meer optimaal werken. Dit kan leiden tot frustraties bij zowel de bezoeker als het bedrijf. Ook dit is een belangrijke reden waarom replatforming nodig kan zijn.

Ook wanneer jouw webshop groeiende is, dan kan het zijn dat je overweegt om te kiezen voor een ander e-commerce platform. Dit kan zo zijn omdat het huidige platform jou niet meer kan voorzien in de behoefte die jij hebt. Als de webshop erg groeit dan is het namelijk belangrijk dat je kiest voor een platform waarop alles soepel kan verlopen. Je wil natuurlijk voorkomen dat je klanten misloopt of dat er onnodige fouten worden gemaakt vanwege een ineffici├źnt platform.

Kortom, er zijn genoeg redenen waarom je kan kiezen voor replatforming. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je hierbij de juiste keuzes maakt!

Hoe complex is replatforming?

Bij replatforming komen vele verschillende zaken kijken. Het is belangrijk dat je weet welke data er is, maar ook hoe deze data is opgeslagen. Wat zijn de processen die gebruikt worden en wat is de impact op de organisatie? Dit zijn allemaal vragen waar jij als bedrijf rekening mee moet houden.

Je moet namelijk goed weten wat jij nodig hebt van een platform om de webshop goed te laten werken, waarbij je rekening moet houden met de kosten, de functionaliteiten, de kwaliteiten van het personeel, de hosting maar vooral niet te vergeten ook of het nieuwe platform de groei van een webshop aan kan. Want je wil natuurlijk wel werken met een nieuw platform die de groei van een bedrijf aan kan.

Er zijn vele verschillende e-commerce platforms met verschillende eigenschappen en functionaliteiten die je kunt gebruiken voor de webshop. Het is hiervoor erg belangrijk om voor ogen te hebben wat je wilt en welk platform hier het beste bij aansluit. Het kan erg complex zijn om een geschikt platform te vinden die past bij jouw webshop! Gelukkig is Legacy.nu er voor jou om replatforming advies te geven zodat het gehele proces soepel verloopt

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *